Daca ai citit unele dintre articolele noastre cu privire la site-urile de prezentare, stii deja ca exista multe variante pentru care sa optezi atunci cand te hotarasti sa realizezi un website. Fie ca preferi sa lucrezi cu un cunoscut, cu un freelancer sau cu o agentie specializata in domeniu, exista cateva elemente de care trebuie neaparat sa tii cont pentru a economisi timp si bani. Multitudinea de proiecte pe care le-am realizat si experienta acumulata, ne-au ajutat sa realizam ca exista 5 reguli de urmat in crearea unui site, pe care dorim sa le impartasim cu voi:

  1. Alege neaparat sa investesti intr-un domeniu si gazduire. Opteaza pentru extensii precum “.ro” sau “.com”, acest lucru va creste credibilitatea si increderea in brand-ul tau. De asemenea, poti alege ca denumirea site-ului tau sa fie chiar denumirea afacerii tale, astfel site-ul tau va fi gasit cu usurinta de catre utilizatori.
  2. Inainte sa apelezi la un dezvoltator, planuieste structura website-ului pe care ti-l doresti. Fii sigur ca stii ce vrei sa se regaseasca in site, cum vrei sa fie organizat si cum vei dori sa transmiti informatia catre utilizatori pentru a facilita vanzarea produselor sau serviciilor. Asta iti va scuti timp, iar partea de programare se va desfasura mult mai usor.
  3. Asigura-te ca pagina de Homepage ofera informatii utile despre afacerea ta si ca meniul este unul intuitiv si usor de inteles. Nu vrei ca utilizatorii sa piarda timp ineficient pe site-ul tau, ci sa ii conduci exact unde au nevoie. Acest lucru il poti face foarte simplu, printr-un meniu clar, dar si prin informatiile pe care alegi sa le prezinti in Homepage alaturi de butoane care il vor ghida pe utilizator catre paginile de interes.
  4. Opteaza pentru un design prietenos cu utilizatorul, care ii va oferi o experienta placuta atunci cand iti acceseaza site-ul. Ce inseamna asta? Fii atent la culorile si imaginile pe care le alegi, ai grija ca acestea sa creeze un tot unitar placut ohiului. Evita aglomerarea site-ului cu imagini si butoane inutile, dar si culorile inchise peste care nu se poate citi textul.
  5. SEO este un instrument necesar cand vorbim despre succesul unei afaceri online. Daca afacerea ta apare printre primele rezultate in motorul de cautare Google, ai o sansa mai mare ca utilizatorii sa il acceseze si sa afle despre serviciile pe care le oferi. Acest lucru inseamna ca trebuie sa faci o buna analiza a cuvintelor cheie, iar odata identificate, sa le introduci in textul din site. De asemenea, de preferat ar fi si sa instalezi un modul SEO in site care iti va oferi sugestii pe care sa le aplici si evaluari privind eligibilitatea paginilor create.

In concluzie, fii atent la detalii, caci fiecare amanunt din site-ul tau poate contribui la decizia de cumparare a utilizatorilor. Nu exista o reteta predefinita pentru realizarea unui site web profesional, insa aceste 5 reguli reprezinta baza de la care sa pleci atunci cand te hotarasti sa faci acest lucru. Daca ai nevoie de consultanta, sau de mai multe informatii, poti oricand sa contactezi echipa DirectSoft. Suntem bucurosi sa te ajutam si sa te indrumam in acest demers. Te invitam sa descoperi si celelalte proiecte ale noastre si de ce nu, sa soliciti o oferta personalizata pentru a vedea daca suntem potriviti pentru tine!