Cât costă un site? Este printre primele întrebări atunci când un client se hotărăște să își facă un site web. Care este prețul unui site web nu este o întrebare potrivita la început de conversație cu un specialist in web design. Estimarea costurilor se face după mai multe etape ale discuției, în care clientul este nevoit sa ofere mai multe detalii despre afacerea pe care o conduce, despre proiectul dorit, despre obiective etc. În acest fel, specialistul poate face o analiză concretă și poate să realizeze o ofertă corectă în funcție de cerințe.

În primul rând, trebuie să știi ce costuri presupune un site web:

Indiferent de tipul de website pentru care optezi, fie că este un site de prezentare, blog sau un magazin online, pentru a putea fi pus în funcțiune, are nevoie de 3 componente absolut necesare:

  • Domeniul web – este denumirea virtuală rezervată special pentru afacerea dumneavoastră. El poate avea extensia .ro sau .com, sau orice altă extensie care poate fi ușor de reținut de către utilizator. Domeniul web trebuie să va reprezinte afacerea și domeniul în care activează, așa că sfatul nostru este să consultați o echipa de profesioniști în această etapă a realizării unui site web. Prețul unui domeniu web pornește de 55 lei/an.
  • Găzduire (web hosting) - fiecare site trebuie să fie găzduit pe un server. Serverul va stoca și rula informațiile site-ului web în permanentă, astfel putând fi accesat de oriunde din lume. Găzduirea unui site web se plătește lunar sau anual, iar prețul poate porni de la 5 euro/ luna.
  • Grafic design și programare - în al treilea rând, pentru lansare, veți avea nevoie de site-ul propriu-zis. Acesta include partea de programare, grafică și design-ul, textele, imaginile, meniul și opțiunile integrate. Prețul pentru un site de prezentare pornește de la 250 euro.

De ce ai nevoie de un site web?

Prezența în mediul online a unei afaceri este vitală pentru dezvoltarea acesteia. Un site web este o metodă facilă prin care îți poți face cunoscută afacerea atât la nivel național, cât și internațional. Însă, rolul cel mai important pe care îl are un site web este atragerea a cât mai mulți potențiali clienți și generarea de vânzări. Prețurile vor fi diferite în funcție de cum veți alege să va prezentați afacerea online, fie printr-un site în care doar oferiți informații despre afacerea dvs., site de prezentare, sau magazin online. Deci pentru început este foarte important să decideți ce fel de site web va doriți. După ce ați stabilit acest lucru, prețul va mai fi influențat și de funcționalități, de numărul de pagini, de aplicațiile pe care le doriți integrate, de grafică, de texte și imagini etc. De asemenea, dacă doriți optimizare SEO și/sau publicitate, se va percepe un alt cost.

Înainte să contactați specialiștii în creare site web, asigurați-va că știți ce vreți și că puteți oferi toate informațiile de mai sus, pentru că aceștia să își poată facă o idee despre proiectul dvs. și să va poată realiza o ofertă.

Cine poate realiza un site web?

Răspunsul este... oricine! În ziua de astăzi oricine poate realiza un site web. Cu siguranță aveți cunoștințe care v-au promis realizarea unui site web ieftin și rapid. Vecinul care petrece mult timp pe calculator, prietenul care se pricepe să lucreze în Photoshop, sau nepotul pasionat, toți spun că pot realiza un site web. Ceea ce ei nu va spun este că nu dețîn experiență necesară pentru a realiza un site bun, responsive, optimizat, care să va satisfacă toate nevoile.

Un freelancer poate realiza și el un site web. Că și în cazul cunoștințelor, un freelancer însă, nu poate acoperi toate domeniile necesare care stau la baza realizării unui site profesional. Realizarea unui site, așa cum ați văzut mai sus, presupune parcurgerea mai multor etape. Fiecare etapă este destinată unor experți din domenii diferite precum programare, graphic design, copywriting, marketing, iar o singură persoană nu poate realiza toate aceste lucruri!

Agențiile de web design sunt cele mai potrivite atunci când te hotărăști să faci acest pas. O echipa de profesioniști îți poate garanta realizarea unui site web corect, oferind un raport calitate-preț foarte bun. Experiență este foarte importantă, iar apelând la o astfel de echipa ești sigur de calitatea serviciilor primite și eviți riscurile! De asemenea, este foarte ușor să verifici potențialul unei agenții. Cum? Simplu! Intri pe site-ul lor, verifici portofoliul acestora și verifici dacă proiectele lor sunt așa cum promit: dacă arată bine, dacă se încarcă rapid, dacă sunt bine optimizate pentru toate tipurile de dispozitive, etc.

Ce preț are crearea unui site web?

Prețul unui site web poate varia de la 0 lei până la cât ești dispus să plătești. "Primești cât plătești" este o expresie care se aplică foarte bine în acest domeniu. După ce ti-am prezentat diferențele dintre creatorii de siteuri web, acum îți poate fi mai ușor să iei o decizie. Prețul diferă pentru fiecare dintre ei, cel mai ieftin fiind să apelezi la un cunoscut, în timp ce la o agenție primești o oferta de preț corectă în funcție de nevoile tale. Avantajele sunt evidente atunci când alegi o agenție, însă chiar și în acest punct este dificil să facem o estimare de preț. Bineînțeles că nu este nevoie să îți dedici tot bugetul pentru a lucra cu o agenție de web design, însă apelând la experți, poți obține consultanță, o analiză a nevoilor tale și o propunere de proiect personalizat pe cerințele tale, dar și o oferta de preț.

Cât costă un site web la DirectSoft?

Vă oferim o listă de pachete cu prețuri actualizate pentru mai multe categorii de site web, însă vă reamintim că acestea sunt prețuri orientative și că dacă doriți o oferta personalizată, vă recomandăm să ne contactați!

  • Start - de la 500 euro
  • Pro – de la 900 euro
  • Business - de la 1400 euro
  • Premium - 2200 euro